Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

πανακοτα


δροσερη κρεμα που σερβιρετε με σαλτσα φραουλας και όχι μόνο!!

για την κρεμα πανακοτα...
1 κουπα γαλα
2 κουταλιες ζαχαρη
1 κρεμα γαλακτος
6 βανιλιες
3 φακελλακια ζελατινη σε σκονη.
2 ποτηρια νερο
για την σαλτσα φραουλας...
19 φραουλες καθαρες και κομμενες
1 ποτηρι νερο
2 κ/σ ζαχαρη αχνη

ζεσταινουμε ολα τα υλικα της πανακοτας σε ενα κατσαρολλι σε μετρια φωτια.
μολις παρει βραση ριχνουμε σε ενα πυρεξ γιαλινο και βαζουμε στο ψυγειο γαι 1-2 ωρες.
βραζουμε επεισεις την σαλτσα φραουλας ριχνωντας λιγες σταγονες λεμονι αν χρειασετει.
καλη ωρεξη!

μην δηστάζετε!!!

μπορειτε να βαλετε και αλλα σιροπια
η μαρμελαδες οπως...σιπροπι καραμελας
δαμασκηνου,κερασιου,λευκης σοκολατας
η και σοκολατας!



Σχόλια? καλοδεχούμενα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου