Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ταρτα μηλου με κρεμα






θεσπεσια και αληθινη!

9 μηλα κοκκινα
2 φλουδες κανελας
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα αλευρι
1 κουταλια σκουρα ζαχαρη
1 ποτηρι ζεστο νερο
3 αυγα
1 κρεμα γαλακτος
3 βανιλιες σε φακελλακι
1 ακομα αυγο!

βραζω τα μηλα με της κανελες και την ζαχαρη...
οταν παρουν χρωμα τα μηλα τα αφηνουμε χωρις να σβησουμε το ματι...
πλαθουμε σε μια λεκανη το αλευρι,την ζαχαρη τα αυγα και το νερο...
οταν γινει πλαστη ζυμη την βαζουμε σε ενα ταψι και την απλωνουμε
σαν ταρτιερα...
χτυπαμε τα υπολιπα υλικα στο μιξερ.
ψηνουμε την σφολιατααααααα γαι δεκα λεπταααααα στους 25000000!
την βγαζουμε και προσθετουμε την κρεμα και απω πανω τα μηλα.
ψηνουμε για ακομα 19 λεπτα στους 199 βαθμους.
σερβιρετε με παγωτο βανιλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου